Αιμορροϊδοπάθεια: oριστική θεραπεία χωρίς νυστέρι

Με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους αντιμετωπίζεται πλέον η αιμορροιδοπαθεια, καθώς οι σύγχρονες θεραπείες πραγματοποιούνται σχεδόν αναίμακτα και ανώδυνα επιτρέποντας στους ασθενείς να επιστρέψουν από την επόμενη κιόλας ημέρα στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Οι νέες μέθοδοι αντιμετώπισης των αιμορροΐδων στοχεύουν στη θεραπεία των αγγείων που προκαλούν την αιμορροϊδοπάθεια, με τη βοήθεια ενός μηχανήματος υπερήχων τρίτης γενιάς.

Ο χειρουργός με τη συνδρομή του μηχανήματος υπερήχων εντοπίζει τα αγγεία που προκαλούν τη νόσο, τα αδρανοποιεί με ράμματα και διενεργεί ανόρθωση των βλεννογόνων ώστε να οι αιμορροΐδες να επιστρέψουν στη φυσιολογική τους θέση στο εσωτερικό του σώματος του ασθενούς.

«Η παραδοσιακή αντιμετώπιση της νόσου χειρουργικά ξεκίνησε το 1929.

Αυτό που “κάναμε” ήταν να αφαιρούμε τις αιμορροΐδες, που πια δεν μπορούσαν να μείνουν στο σώμα.

Αλλά, οι αιμορροΐδες κάνουν δύο σημαντικές λειτουργίες: και την εγκράτεια και την προστασία.

Άρα, δεν ήταν και τόσο ευχάριστο να αφαιρούμε όργανα που είναι τόσο απαραίτητα.

Η αφαίρεσή τους δε, είχε και παρενέργειες, είχε φρικτούς πόνους για περίπου ένα μήνα μετεγχειρητικά αλλά και παρενέργειες που σχετίζονται με ακράτεια» σημειώνει ο κύριος Αναστάσιος Ξιάρχος, γενικός χειρουργός, διευθυντής χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών – Ιατρικό Περιστερίου και Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, μιλώντας στην εκπομπή «Όλο υγεία».

Η αιμορροιδοπαθεια αποτελεί μία από τις πιο συχνές παθήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς αφορά σε έναν ανά τρεις ανθρώπους του πληθυσμού της γης, επηρεάζοντας σημαντικά την ποιότητα της καθημερινής ζωής των ασθενών.

Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος
Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος
Ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος είναι Γενικός Χειρουργός Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικό Περιστερίου και Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής. | Bιογραφικό του Ιατρού | Ο Ιατρός απαντάει στις ερωτήσεις σας | Προσιτό Κόστος Επεμβάσεων | Επικοινωνία με τον Ιατρό