Αντιμετωπίστε ανώδυνα την αιμορροϊδοπάθεια

Πρόκειται για ένα ζήτημα υγείας που ακόμη θεωρείται ταμπού από πολλούς.

Ο λόγος για την αιμορροϊδοπάθεια που εξακολουθεί να φέρνει σε αμηχανία τους ασθενείς που ταλαιπωρούνται από αυτή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Δρ. Αναστάσιος Γ. Ξιάρχος στη δημοσιογράφο Νανά Παλαιτσάκη για το «ASK A DOCTOR» του site Nana’s Channel, αναφέρεται σε αυτή την πάθηση που ταλανίζει μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, ιδιαίτερα των χωρών της Δύσης.

«Η αιμορροϊδοπάθεια είναι υπεύθυνη για απώλεια εργατοωρών, οι άνθρωποι λείπουν από την εργασία τους, με επίπτωση και στις οικονομίες των χωρών» εξηγεί ο γενικός χειρουργός, κύριος Ξιάρχος.

«Η πιο βασική επίπτωση που έχουν είναι στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων διότι ο ασθενής με αιμορροϊδοπάθεια πολλές φορές αναγκάζεται να διαμορφώνει όλο του το ημερήσιο πρόγραμμα με βάση την ανάγκη διαχείρισης του προβλήματος των αιμορροΐδων» συμπληρώνει ο ίδιος.

Ανώδυνη θεραπεία με τη χρήση υπερήχων

Η πλέον σύγχρονη θεραπεία για τις πάσχουσες αιμορροΐδες είναι ελάχιστα τραυματική καθώς διενεργείται με τη χρήση υπερήχων.

Η προηγμένη μέθοδος προσφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, χωρίς τις δυνητικές επιπλοκές στις αιμορροΐδες των άλλων παλαιότερων μεθόδων, σύμφωνα με τον κύριο Ξιάρχο.

Η χειρουργική θεραπεία εφαρμόζεται με την αξιοποίηση της τεχνολογίας Doppler, που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση και απολίνωση των αιμορροϊδικών αγγείων.

Είναι απόλυτα ακριβής, γι αυτό και εξαιρετικά ασφαλής, δεν απαιτεί εκτομή των παθολογικών ιστών, παρέχει ταχεία ανάρρωση και ακόμη, προκαλεί ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο.

Επιπλέον, η διατήρηση του περιπρωκτικού ιστού επιτρέπει τη φυσιολογική μετεγχειρητική λειτουργία του πρωκτού, οπότε ο ασθενής δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με ακράτεια.

Σε πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα με τον γενικό χειρουργό, απαιτείται για τον ασθενή νοσηλεία μιας ημέρας και δεν χρειάζεται γενική νάρκωση για την επέμβαση.

Μετά τη θεραπεία, μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του μέσα σε λίγες ώρες και να ασχοληθεί με τις καθημερινές του δραστηριότητές του μέσα σε 24 ώρες.

Σημειώνεται πως η νέα μέθοδος εφαρμόζεται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια μετά από την έγκρισή της από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Το κόστος της επέμβασης καλύπτεται από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος
Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος
Ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος είναι Γενικός Χειρουργός Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικό Περιστερίου και Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής. | Bιογραφικό του Ιατρού | Ο Ιατρός απαντάει στις ερωτήσεις σας | Προσιτό Κόστος Επεμβάσεων | Επικοινωνία με τον Ιατρό