Οι κήλες «προτιμούν» τη λαπαροσκόπηση | RealNews

 

ksiarxos

Διαβάστε αναλυτικά όλο το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα RealNews.

Σε χειρουργική επέμβαση για την κηλη προχωρούν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ασθενείς κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο, με το 80% αυτών να αφορούν στη βουβωνική χώρα.

Χάρις στις σύγχρονες χειρουργικές μεθόδους όμως, η θεραπεία της κήλης έχει καταστεί επέμβαση ρουτίνας και οι ασθενείς απαλλάσσονται οριστικά από τον πόνο και την ταλαιπωρία σε μόλις 30 λεπτά.

«Οι σύγχρονες μέθοδοι θεραπείας της κήλης περιλαμβάνουν νέες τεχνικές και υλικά που μπορούν να μετριάσουν σημαντικά την επέμβαση στο σώμα, να επιταχύνουν την ανάκαμψη και να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες υποτροπής», σημειώνει ο γενικός χειρουργός δρ Αναστάσιος Ξιάρχος, διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, του Ιατρικού Περιστερίου και πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής (www.axiarchos.gr).

Επισημαίνει ότι, επειδή η κηλη επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου, όσο συντομότερα χειρουργηθεί τόσο λιγότερη είναι η ταλαιπωρία που υφίσταται ο ασθενής.

Γρήγορη αποκατάσταση

Μόλις μερικές ημέρες αντί για εβδομάδες, που χρειάζονται για την πλήρη ανάρρωση μετά από ανοιχτή επέμβαση, απαιτούνται με τη λαπαροσκοπική μέθοδο για την αποκατάσταση της υγείας του ασθενή.

Επιτυγχάνεται συντομότερη νοσηλεία, χαμηλότερη οικονομική επιβάρυνση και μικρότερη απώλεια εισοδήματος που προκύπτει από την ολιγοήμερη επαγγελματική απουσία.

Ελάχιστες πιθανότητες υποτροπής

Η λαπαροσκοπική αποκατάσταση της κήλης προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι της ανοιχτής χειρουργικής επέμβασης.

Για την πραγματοποίησή της χρησιμοποιούνται ειδικά εργαλεία, τα οποία εισέρχονται στην κοιλιακή χώρα μέσω μικροσκοπικών τομών, ενώ το κατασκευασμένο από εύκαμπτο υλικό πλέγμα που τοποθετείται ενθαρρύνει τη δημιουργία νέου ιστού.

Η χρήση του για την ενίσχυση της περιοχής αποτελεί, σύμφωνα με μελέτες, την πιο αποτελεσματική θεραπεία για τα περισσότερα είδη κήλης, καθώς συνδέεται με μείωση του κινδύνου υποτροπής κατά 30-50%.

Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος
Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος
Ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος είναι Γενικός Χειρουργός Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικό Περιστερίου και Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής. | Bιογραφικό του Ιατρού | Ο Ιατρός απαντάει στις ερωτήσεις σας | Προσιτό Κόστος Επεμβάσεων | Επικοινωνία με τον Ιατρό