Αιμορροΐδες: Αίτια, Συμπτώματα & Ανώδυνη Αποτελεσματική Θεραπεία στις Αιμορροϊδες από τον Δρ. Αναστάσιο Ξιάρχο

Οι αιμορροΐδες, δηλαδή η αιμορροϊδοπάθεια, γνωστή στο ευρύ κοινό ως «αιμορροΐδες», είναι μία από τις πιο συχνές παθήσεις που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα της καθημερινής ζωής και το «ευ ζείν» αυτών που πάσχουν απ’ αυτές.

Καλέστε μας στο 210 7296584 ή Απευθείας στο 6938 340 082 για να Αντιμετωπίσουμε το Πρόβλημα που σας Απασχολεί Οικονομικά & Ανθρώπινα.

Επιδημιολογικά, παρουσιάζει παγκόσμια διάδοση και ο ένας στους πέντε, ή, σύμφωνα με άλλους ερευνητές, ο ένας στους τρεις ανθρώπους του πληθυσμού της γης θα ταλαιπωρηθεί σε κάποια περίοδο της ζωής τους από αυτό το βασανιστικό πρόβλημα. Η νόσος είναι γνωστή από την αρχαιότητα και αναφέρεται από τους αρχαίους Αιγύπτιους, Έλληνες και Ρωμαίους.

Επειδή η νόσος αυτή αφορά μία περιοχή του σώματος για την οποία το ευρύ κοινό πολλές φορές νοιώθει άβολα να συζητήσει ή και να ενδιαφερθεί σοβαρά ο ασθενής με αιμορροΐδες φθάνει στον ιατρό αργά, με προχωρημένα ενοχλήματα, χωρίς σωστή διάγνωση και, κάποιες φορές, με ελλιπή θεραπεία. Επίσης, κάθε ενόχλημα στην περιοχή του πρωκτού δεν πρέπει να αποδίδεται σε «αιμορροϊδες».

Aλλες παθήσεις, που εμφανίζονται συχνότατα στο γενικό πληθυσμό, όπως ραγάδες, περιπρωκτικά συρίγγια, αποστήματα και πλήθος άλλων μπορεί να παρουσιάζονται με ανάλογο τρόπο ή ακόμη και να συνυπάρχουν με αιμορροΐδες. Η λαθεμένη εκτίμηση από τον ασθενή αλλά και, δυστυχώς, η ανεπιτυχής διάγνωση, κάποιες φορές, από το μη ειδικό ιατρό, οδηγεί στην εμμονή των συμπτωμάτων μετά την εγχείρηση για αιμορροΐδες.

Η διάγνωση της αιμορροϊδικής νόσου τίθεται από τον ειδικό ιατρό και όχι από τον ίδιο τον ασθενή ή κάποιον γνωστό του. Έτσι μόνο η θεραπεία στις αιμορροΐδες μπορεί να είναι αποτελεσματική και να έχει ο ασθενής την δυνατότητα να απαλλαχθεί από το χρόνιο αυτό βασανιστικό πρόβλημα.

Τι είναι οι αιμορροϊδες

Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν αιμορροΐδες στην περιοχή του πρωκτού, δηλαδή αυτές αποτελούν φυσιολογικό ανατομικό στοιχείο της περιοχής αυτής.
Είναι ουσιαστικά αιμοφόρα αγγεία, μικρές φλέβες και αρτηρίες, δηλαδή «σωληνάκια» που μεταφέρουν αίμα στην περιοχή του πρωκτού.

Σχηματίζουν ένα σύμπλεγμα αγγείων, που ονομάζεται «αιμορροϊδικό πλέγμα». Επίσης κατά την διάρκεια της αφόδευσης δρουν σαν προστατευτικά μαξιλάρια, στην περιοχή που βρίσκεται ο σφιγκτήρας του πρωκτού, ο οποίος συγκρατεί τα κόπρανα μέσα στο τελευταίο μέρος του εντέρου, αλλά και επιτρέπει την δίοδό τους κατά την αφόδευση.

Αιμορροϊδες και θεραπειαΤο τελευταίο τμήμα του εντέρου, πάνω από τον πρωκτό, ονομάζεται ορθό, και παίζει το ρόλο αποθήκης των κοπράνων, πριν αυτά αποβληθούν από τον ανθρώπινο οργανισμό, με τη λειτουργία της αφόδευσης. Τότε χαλαρώνει ο σφιγκτήρας του πρωκτού και η κάθοδος των κοπράνων προς τα έξω είναι πλέον εφικτή. Φυσιολογικά το αιμορροϊδικό πλέγμα είναι γεμάτο με αίμα.

Κατά την αφόδευση, με τη χαλάρωση του πρωκτικού σφιγκτήρα, το πλέγμα αδειάζει από το αίμα και ξαναγεμίζει μετά το πέρας της λειτουργίας αυτής. Έτσι οι αιμορροιδες, σε κάποιο βαθμό, βοηθούν τον πρωκτικό σφιγκτήρα στη σύγκλειση του πρωκτού και συμβάλλουν, έτσι, στην εγκράτεια των κοπράνων.

Το πρόβλημα ξεκινά όταν οι αιμορροΐδες διογκώνονται, μεγαλώνουν και φουσκώνουν και οι ιστοί που τις κρατούν στην θέση τους χαλαρώνουν. Όταν αυτό συμβεί τότε μιλάμε για πάθηση στις αιμορροΐδες, με άλλα λόγια αιμορροϊδοπάθεια.

Αιμορροϊδες & Αίτια

Πολλές είναι οι αιτίες που ενοχοποιούνται. Η δυσκοιλιότητα είναι η κυριότερη. Στις κοινωνίες με το λεγόμενο «δυτικό» τρόπο ζωής ο άστατος τρόπος διατροφής, η κρεατοφαγία, η καθιστική ζωή, η ελαττωμένη άσκηση και το καθημερινό άγχος συμβάλλει στην έξαρση της δυσκοιλιότητας, που οδηγεί στην εμφάνιση αιμορροϊδοπάθειας στα άτομα που έχουν κάποια προδιάθεση.

Θρομβωμένη αιμορροΐδα

Θρομβωμένη αιμορροΐδα

Η διατροφή αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα. Οι αιμορροίδες είναι σπάνια πάθηση στην Αφρικανική ήπειρο. Όταν όμως μετανάστες από την Αφρική στις Η.Π.Α. διατραφούν όπως και οι Αμερικανοί, αυξάνεται και σε αυτούς η συχνότητα εμφάνισης αιμορροϊδοπάθειας και σε αυτούς.

Άλλες καταστάσεις που συμβάλλουν στην έξαρση στις αιμορροΐδες είναι η εγκυμοσύνη, η μεγάλη ηλικία, ο έντονος βήχας, όπως στην βρογχίτιδα των χρόνιων καπνιστών, η συχνή άρση βαρέων αντικειμένων σε κάποια επαγγέλματα, η συνήθεια ορισμένων να σπαταλούν πολύ χρόνο στην λεκάνη της τουαλέτας, ακόμα και η κληρονομική προδιάθεση.

Πάντως η χρόνια δυσκοιλιότητα, η έντονη προσπάθεια στην αφόδευση και η μεγάλη διάρκειά της αποτελούν τους σοβαρότερους επιβαρυντικούς παράγοντες. Η υψηλότερη συχνότητα στις αιμορροΐδες εμφανίζεται μεταξύ των 40 και 50 ετών. Οι γυναίκες, μάλιστα, εμφανίζουν σπανιότερα αιμορροιδες συγκριτικά με τους άντρες.

Συμπτώματα από τις Αιμορροϊδες

  • Πόνος στην περιοχή του πρωκτικού δακτυλίου
  • Αιμορραγία
  • Έκκριση βλέννης
  • Τοπικός ερεθισμός
  • Κνησμός
  • Ασυμπτωματική ή επώδυνη διόγκωση
  • Αίσθημα ατελούς αφόδευσης
  • Η οποιαδήποτε ενόχληση στην περιοχή του πρωκτού πρέπει να εκτιμάται άμεσα από ειδικό ιατρό.

Διάγνωση για τις Αιμορροϊδες

Ο γιατρός θα πρέπει να εκτιμήσει την κατάσταση, αποκλείοντας την ύπαρξη άλλων παθήσεων, που προκαλούν παρόμοια συμπτώματα με τις αιμορροΐδες, όπως ραγάδες, περιπρωκτικά συρίγγια και αποστήματα. Ιδιαίτερη προσοχή, μάλιστα, πρέπει να δίνεται στους ενήλικες άνω των 50 ετών, καθώς η εμφάνιση αίματος στα κόπρανα μπορεί να υποκρύπτει καρκίνο του παχέος εντέρου (ο δεύτερος συχνότερος καρκίνος στον κόσμο).

Αιμορροϊδες & Θεραπεία Χωρίς Κίνδυνο Ακράτειας με την εμπειρία 12.000 περιστατικών

Η θεραπεία στις αιμορροΐδες εξατομικεύεται ανάλογα με το στάδιο εξέλιξης της νόσου. Πέραν όμως των συμπτωματικών και αιμορραγούσων αιμορροϊδων η μέθοδος των υπερήχων Trilogy ενδείκνυται και για τους τέσσερις βαθμούς αιμορροϊδων που προκαλούν προβλήματα. Είναι αναίμακτη, ανώδυνη και ολοκληρώνεται σε περίπου 15-30 λεπτά ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του την ίδια ημέρα.

Ο εξειδικευμένος χειρουργός μετά την εξέταση του ασθενή κρίνει σε ποιους ασθενείς μπορεί να εφαρμοστεί η μέθοδος, όπως συμβαίνει με όλες τις μεθόδους και τεχνικές στη χειρουργική.

Οι αιμορροΐδες διακρίνονται σε τέσσερις βαθμούς:

• 1ου βαθμού είναι αιμορροϊδες που δεν είναι εμφανείς από έξω και φαίνονται μόνο με το πρωκτοσκόπιο κατά την εξέταση,

• 2ου βαθμού είναι αυτές που προπίπτουν μέσα στον πρωκτό,

• 3ου βαθμού αυτές που εξέρχονται έξω από τον πρωκτό και ανατάσσονται από τον ίδιο τον ασθενή με τη βοήθεια του δακτύλου του και

• 4ου βαθμού αυτές που εξέρχονται και δεν ανατάσσονται εύκολα.

Η θεραπεία στις αιμορροιδες των δύο αρχικών σταδίων είναι συντηρητική.

Το πιο σημαντικό είναι η καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Οι δύο πιο απλοί και απαραίτητοι τρόποι γι αυτό είναι η αύξηση των φυτικών ινών και του νερού στην διατροφή.

Αιμορροϊδες Εσωτερικές και ΕξωτερικέςΤο Αμερικανικό Κολέγιο Χειρουργών Παχέος Εντέρου και Ορθού συμβουλεύει την κατανάλωση 6-8 ποτηριών νερού και τουλάχιστον 30 γραμμαρίων φυτικής ίνας καθημερινά. Αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Αρκεί να σκεφθούμε ότι ένα μήλο έχει μόνο 3 γραμμάρια ίνας, μία τομάτα μόνο δύο. Παρόλα αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά είναι η κύρια πηγή ινών.

Η κατανάλωση δημητριακών γίνεται έτσι απαραίτητη: μία κούπα All Bran περιέχει 27 γραμμάρια ίνας. Υπάρχουν βέβαια ειδικοί κατάλογοι περιεχομένου των διαφόρων τροφών σε ίνες που κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προμηθευτεί από ειδικούς ιατρούς ή φαρμακεία.

Το διάβασμα περιοδικών και η σπατάλη πολλού χρόνου στην λεκάνη της τουαλέτας δεν είναι τόσο καλή συνήθεια.

Αιμορροϊδες: 7 Μύθοι

Η αιμορροϊδοπάθεια είναι μια πολύ συχνή πάθηση που εμφανίζεται και στα δύο φύλα, προκαλώντας τους δυσφορία, κνησμό και συχνά αιμορραγία. Παρότι επηρεάζει τουλάχιστον το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι να γιορτάσουν τα πεντηκοστά τους γεννέθλια, ακόμα επικρατούν πολλές λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με την πάθηση.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι καθημερινές συνήθειες, όπως η κατανάλωση πικάντικων τροφών, το κάθισμα σε κρύα πεζοδρόμια, ή το πρωκτικό σεξ προκαλούν αιμορροΐδες. Η ανάπτυξη αιμορροΐδων όμως είναι πιο περίπλοκη και καλό είναι όλοι να γνωρίζουμε την αλήθεια.

«Η γνώση μπορεί να μας προστατεύσει, αλλά και να μας απελευθερώσει από αντιλήψεις που μας περιορίζουν να απολαύσουμε αυτό που πραγματικά επιθυμούμε», σημειώνει ο γενικός χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος – Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών – Ιατρικού Περιστερίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής (www.axiarchos.gr), ο οποίος μας βοηθά να μάθουμε τελικά τους μύθους που επικρατούν για τις αιμορροΐδες.

1ος Μύθος: Οι αιμορροΐδες μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο του παχέος εντέρου
Οι αιμορροΐδες παρότι στην πλειοψηφία τους είναι ακίνδυνες, μπορεί να εξελιχθούν σε σοβαρό πρόβλημα, αυτό όμως δεν είναι ο καρκίνος. Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές παθήσεις: οι αιμορροιδες είναι διογκωμένες φλέβες, ενώ ο καρκίνος προκαλείται από ανώμαλη διαίρεση και μετάλλαξη των κυττάρων. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι αιμορροΐδες πρέπει να αντιμετωπίζονται επιπόλαια, τόσο γιατί μερικοί ασθενείς με καρκίνο είναι επιρρεπείς σε αιμορροΐδες (λόγω της πίεσης που μπορεί να ασκεί ο όγκος), όσο και γιατί ορισμένα συμπτώματα των αιμορροΐδων είναι κοινά με αυτά του καρκίνου του παχέος εντέρου. Οπότε πάντα θα πρέπει να αναζητούμε ιατρική συμβουλή, προκειμένου να αποκλειστούν σοβαρότερες καταστάσεις.

2ος Μύθος: Οι πικάντικες τροφές προκαλούν αιμορροΐδες
Το πολύ πιπέρι, τα ανατολίτικα φαγητά που περιέχουν πολλά μπαχαρικά, και γενικότερα οι πικάντικες τροφές μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο πεπτικό σύστημα, επειδή διαταράσσουν την ισορροπία του στομάχου. Άμεσα, δεν μπορούν να προκαλέσουν αιμορροιδες, διότι δεν επηρεάζουν τις φλέβες στην περιοχή του ορθού. Αυτό για το οποίο μπορεί να κατηγορηθούν είναι η πρόκληση ερεθισμού και κνησμού στην περιοχή του ορθού και όχι σπάνια δυσκοιλιότητας, η οποία είναι η κύρια αιτία των αιμορροΐδων.

3ος Μύθος: Η κατανάλωση φυτικών ινών αποκλείει την εμφάνιση αιμορροΐδων
Αν και η κατανάλωση φυτικών ινών αποτελεί σημαντικό παράγοντα πρόληψης της αιμορροϊδοπάθειας, δεν είναι ούτε ο μοναδικός ούτε αρκετός. Τα φρούτα και τα λαχανικά δηλαδή δεν μας καθιστούν απρόσβλητους, απλώς μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης αιμορροΐδων ή πιο σωστά καθυστερούν την εξέλιξη της νόσου.
Σημαντικό ρόλο στη δημιουργία και εξέλιξη των αιμορροΐδων, διαδραματίζουν παράγοντες όπως η καθιστική ζωή και η παρατεταμένη παραμονή στη λεκάνη της τουαλέτας. Το καλύτερο για όσους ανησυχούν μήπως εμφανίσουν αιμορροΐδες είναι να λειτουργήσουν προληπτικά: να πίνουν τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό ημερησίως, να ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες (και όταν αυτό δεν είναι εφικτό να λαμβάνουν συμπληρώματα φυτικών ινών) και να ασκούνται καθημερινά.

4ος Μύθος: Οι αιμορροΐδες μπορεί να προκληθούν από το πρωκτικό σεξ
Το πρωκτικό σεξ δεν είναι η κύρια αιτία των αιμορροΐδων. Παρά το γεγονός ότι με την πρωκτική επαφή μπορεί να επιδεινωθούν, δεν υπάρχει μελέτη που να παρέχει επαρκείς αποδείξεις ότι προκαλεί αιμορροΐδες, όταν ακολουθούνται ορισμένοι κανόνες σωστής πρακτικής.

5ος Μύθος : Το κάθισμα σε κρύο πεζοδρόμιο μπορεί να προκαλέσει αιμορροΐδες
Αυτός ο μύθος είναι αστείος, αλλά επικρατεί κυρίως σε άτομα ανατολικής καταγωγής. Η καθιστή στάση για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει αιμορροΐδες λόγω της πίεσης που ασκείται στον ορθό, σε καμία όμως περίπτωση δεν είναι αίτιο εμφάνισής τους η ξεκούραση στο πεζοδρόμιο.

6ος Μύθος: Οι αιμορροΐδες είναι πάθηση των ηλικιωμένων
Εδώ υπάρχει μια δόση αλήθειας: οι ηλικιωμένοι άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν απ’ αυτές, λόγω της εξασθένησης των τοιχωμάτων του ορθού με την πάροδο της ηλικίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι νεώτεροι αποκλείονται, καθώς οποιοδήποτε άτομο οποιασδήποτε ηλικίας μπορεί να εμφανίσει αιμορροΐδες. Εκτός από τη γήρανση, άλλοι παράγοντες κινδύνου είναι η εγκυμοσύνη και η χρόνια δυσκοιλιότητα.

7ος Μύθος: Οι αιμορροΐδες είναι μόνιμες και δεν θεραπεύονται
Οι αιμορροΐδες είναι μια πάθηση που χαρακτηρίζεται από υποτροπές και όπως συμβαίνει με τα περισσότερα προβλήματα υγείας, δεν είναι απαραίτητα μόνιμες και σε κάθε περίπτωση αντιμετωπίζονται. Είναι διογκωμένες φλέβες που δύνανται να αλλάζουν, ιδιαίτερα όταν το αίτιο πρόκλησής τους είναι προσωρινό, όπως π.χ. ένας τοκετός. Υπάρχουν πολλοί τρόποι θεραπείας τους, που γίνονται είτε στο σπίτι, είτε σε επίπεδο εξωτερικού ιατρείου, είτε σε χειρουργικές αίθουσες.

«Όλες οι θεραπείες είναι σχετικά απλές και ανώδυνες. Με τις σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές το ενοχλητικό πρόβλημα των αιμορροΐδων μπορεί να βρει οριστική λύση, σε ελάχιστο χρόνο. Τα μόνιμα αποτελέσματα εξαρτώνται από την καλή λειτουργία του εντέρου, που σημαίνει επιμονή σε μια πλούσια σε φυτικές ίνες διατροφή, επαρκή ενυδάτωση και άσκηση», συμβουλεύει ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος.

Εσωτερικές Αιμορροϊδες

Αν περνούν πάνω από δύο ημέρες χωρίς αφόδευση ή αν χρειάζονται πάνω από 5 λεπτά μέχρι την δίοδο των κοπράνων η ιατρική συμβουλή είναι απαραίτητη. Προσοχή, όχι καθαρκτικά φάρμακα που είναι ερεθιστικά και πρέπει να δίνονται σε πολύ ειδικές περιπτώσεις. Η χρήση τοπικών πρωκτικών αλοιφών βοηθά, αλλά μόνο παροδικά! Η κατάχρηση τους μπορεί να οδηγήσει σε ατροφία του δέρματος του πρωκτού, λόγω της κορτιζόνης που, πολλές φορές, αυτά τα σκευάσματα περιέχουν, αλλά και σε επικίνδυνες μορφές περιπρωκτικής δερματίτιδας, που μπορεί να είναι πιο βασανιστική και δυσίατη από τις ίδιες τις αιμορροΐδες.

Αιμορροϊδες που ΕπιμένουνΌταν οι αιμορροΐδες επιμένουν, παρά τα παραπάνω μέτρα, όταν είναι πολύ διογκωμένες και δεν ξαναμπαίνουν μέσα, ιδιαίτερα όμως όταν αιμορραγούν συνεχώς τότε απαιτείται κάποια επεμβατική μέθοδος.

Μια από τις παλαιότερες μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν ήταν η διαστολή του πρωκτού με την τοποθέτηση 6-8 δακτύλων του χειρουργού και τον ασθενή υπό νάρκωση (τεχνική Lord). Λόγω του σοβαρού κινδύνου ακράτειας και των συχνών υποτροπών της νόσου, η μέθοδος αυτή έχει καταδικαστεί ως ακατάλληλη και επικίνδυνη από τους περισσότερους ειδικούς χειρουργούς του ορθοπρωκτικού σωλήνα.

Μια πλειάδα επεμβατικών τεχνικών έχουν εφαρμοστεί και έχουν προσφέρει βοήθεια στη χειρουργική επίλυση του προβλήματος της αιμορροϊδοπάθειας. Η σκληροθεραπεία, οι ελαστικοί δακτύλιοι (τεχνική Baron), η φωτοπηξία, η «ανοικτή» αιμορροϊδεκτομή (τεχνική Milligan- Morgan) της Βρεττανικής σχολής, η «κλειστή» τεχνική (Ferguson) της Αμερικάνικής σχολής, η χρήση συρραπτικού μηχανήματος (τεχνική Longo) είναι ονομαστικά κάποιες από αυτές. Το υπαρκτό ενδεχόμενο υποτροπής, τα, έστω, και μικρά ποσοστά αποτυχίας, αλλά και επιπλοκών, ο, πολλές φορές, έντονος μετεγχειρητικός πόνος, ο οποίος είναι και η κύρια αιτία καθυστέρησης και πηγή αποθάρρυνσης για αναζήτηση χειρουργικής βοήθειας από το φοβισμένο ασθενή, καθώς και η πληρέστερη κατανόηση της αιτιοπαθογένειας της αιμορροϊδικής νόσου από τους σύγχρονους χειρουργούς οδήγησαν στην ανάπτυξη μοντέρνων, λιγότερο ακρωτηριαστικών και περισσότερο αναίμακτων μεθόδων για την οριστική αντιμετώπιση στις αιμορροΐδες.

Πρωτοποριακή Ανώδυνη Μέθοδος Θεραπείας Αιμορροϊδων

Η γνώση της ανατομίας των αιμορροϊδικών αγγείων, η άμεση σχέση της αιματικής ροής με τη δημιουργία αιμορροϊδικών όζων και η έντονη ανάπτυξη της τεχνολογίας των υπερήχων τις τελευταίες δεκαετίες, πρόσφεραν τη βάση για την ανάπτυξη μιας πρωτοποριακής μεθόδου:

Η καθοδηγούμενη με υπέρηχο απολίνωση των αιμορροϊδικών αρτηριών είναι μια μοντέρνα, ελάχιστα επεμβατική μέθοδος για την ανώδυνη αντιμετώπιση στις αιμορροΐδες που έχει εφαρμοστεί σε 12.000 ασθενείς.

Ένα ειδικό πρωκτοσκοπικό εργαλείο εντοπίζει τις αιμορροϊδικές αρτηρίες με τη βοήθεια του ενσωματωμένου υπερήχου Doppler. Οι ήδη εντοπισμένες αρτηρίες απολινώνονται με τη βοήθεια ειδικών ραμμάτων και, έτσι διακόπτεται η κυκλοφορία του αίματος, οι αιμορροϊδες παύουν να τροφοδοτούνται, ατροφούν και συρρικνώνονται. Δεν απαιτείται τομή στο δέρμα ή στο βλεννογόνο του πρωκτού με νυστέρι ή με άλλο εργαλείο κοπής (π.χ. laser). H χρήση γενικής αναισθησίας δεν είναι απαραίτητη.

Ο μέσος χρόνος ολοκλήρωσης της επέμβασης είναι περίπου 15-30 λεπτά. Ο πόνος είναι ελάχιστος ή και ανύπαρκτος μετά το χειρουργείο.

Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του την ίδια ημέρα και στις καθημερινές του ασχολίες την επομένη. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα ή φαρμακευτική αγωγή προ- και μετεγχειρητικά. Ειδικά για αιμορροϊδες που αιμορραγούν τα αποτελέσματα είναι άμεσα.

Πέραν όμως των συμπτωματικών και αιμορραγούσων αιμορροϊδων η μέθοδος των υπερήχων ενδείκνυται και για τους τέσσερις βαθμούς αιμορροϊδων που προκαλούν προβλήματα. Η μέθοδος αυτή έχει ήδη εφαρμοστεί στην Ευρώπη και στην Αμερική και έχει ανακουφίσει χιλιάδες αιμορροϊδοπαθείς.

Επανάσταση στη Θεραπεία με Trilogy: Ανώδυνα & Αναίμακτα σε 12.000 ασθενείς

Επανάσταση στη θεραπεία στις αιμορροΐδες δημιουργεί η εξέλιξη της τεχνολογίας με το νέο ασύρματο μηχάνημα υπερήχων TRILOGY!

Η νέα γενιά TRILOGY, συνδυάζει όλα τα αποδεδειγμένα πλεονεκτήματα της μεθόδου με τους υπερήχους με την ευελιξία της ασύρματης τεχνολογίας και ουσιαστικά αποτελεί την τρίτη και πιο εξελιγμένη γενιά των υπερήχων.

Αιμορροϊδες TrilogyΗ μέθοδος θεραπεύει τα τρία κύρια συμπτώματα της νόσου των αιμορροΐδων. Αιμορραγία, κνησμός, πόνος.

Επίσης αποκαθιστά την πρόπτωση των αιμορροΐδων έξω από τον πρωκτό και ελαχιστοποιεί τον πόνο. Ακόμη δεν προκαλεί εκτομή η ακρωτηριασμό των ιστών, αλλά ούτε και πληγή.

Οι ασθενείς έχουν γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στην εργασία και στις καθημερινές δραστηριότητες άμεσα.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας δίνει τη δυνατότητα η αφαίρεση να γίνει και με τοπική αναισθησία όπου είναι εφικτό.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία μετά την εμφάνιση των ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων πάνω από 200000 ασθενείς έχουν αντιμετωπίσει ριζικά το πρόβλημα στις αιμορροΐδες παγκοσμίως.

Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο αριθμό χειρουργικών μεθόδων θεραπείας της νόσου, είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί ο παράγοντας ασφάλεια αφού δεν έχει καταγραφεί ποτέ ούτε μία σοβαρή επιπλοκή μετά τη χειρουργική αποκατάσταση της αιμορροιδοπάθειας με τη χρήση υπερήχων.

Μετά τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα ασύρματο μηχάνημα υπερήχων TRILOGY έχει εγκατασταθεί στη Χειρουργική Κλινική στο Ιατρικό του Περιστερίου, του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών, στην Κλινική, που διευθύνω.

Αν και η χειρουργική αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας έχει δυσφημιστεί σαν πολύ επώδυνη για τον ασθενή, η προσεκτική εφαρμογή νέων μεθόδων από εξειδικευμένο χειρουργό, προσφέρει άριστα και μόνιμα θεραπευτικά αποτελέσματα, με γρήγορη επάνοδο του ασθενούς στην καθημερινή του ζωή και, το πιο σημαντικό, χωρίς τη βασανιστική παρουσία των αιμορροϊδων.

ΔΡ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΞΙΑΡΧΟΣ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρεία
Πατριάρχου Ιωακείμ 25, Κολωνάκι, 10675
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Κλινική Περιστερίου

Τηλέφωνα
Ιατρείο: 210 7296584
Γραμματεία: 6938 340 082
Κλινική: 210 5799016

Επείγουσα ανάγκη
6937 337 242
6977 063 099
(24ωρη επικοινωνία)

e-mail: info@axiarchos.gr
Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος
Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος
Ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος είναι Γενικός Χειρουργός Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικό Περιστερίου και Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής. | Bιογραφικό του Ιατρού | Ο Ιατρός απαντάει στις ερωτήσεις σας | Προσιτό Κόστος Επεμβάσεων | Επικοινωνία με τον Ιατρό